ΕΤΕπ: Στόχος να γίνουμε κομμάτι της λύσης των προβλημάτων

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 15:12
UPD:16:26

«Πέραν της λιτότητας, χρειάζεται απασχόληση, ανάπτυξη και καινοτομία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και υπέρμαχος ενός νέου «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, Βέρνερ Χόγιερ, στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τόνισε ακόμη ότι «στόχος μας είναι να γίνουμε κομμάτι της λύσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σας».

Κ. Παπούλιας σε Β. Χόγιερ: Μου έχει εντυπωθεί στο μυαλό το Μarshall Plan

Κ. Παπούλιας σε Β. Χόγιερ: Μου έχει εντυπωθεί στο μυαλό το Μarshall Plan

«Σε αυτό το πνεύμα», πρόσθεσε ο κ. Χόγιερ, «ο κ. Σακελλάρης (αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ) και εγώ βρισκόμαστε εδώ, για να παρουσιάσουμε κάποιες ιδέες του τι μπορεί να γίνει σε αυτούς που ενδιαφέρονται να το ακούσουν».

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ υπογράμμισε χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt την ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα, εξηγώντας ότι μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η ανάπτυξη.

Ο κ. Χόγιερ είχε σήμερα συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαλείων και των μέσων που έχει στη διάθεσή της η ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι η συνεργασία και σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στον τομέα χρηματοδότησης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, πρέπει τώρα να δοθεί έμφαση στην τόνωση της αγοράς και στην προώθηση συγκεκριμένων έργων και μέτρων που θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα