ΥΠΕΚΑ: Κομβικός ο ρόλος της ΕΤΕπ στην ανάπτυξη της χώρας

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 18:54

«Με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «συνεργαζόμαστε στενά. Χρηματοδοτεί πολύ σημαντικά προγράμματα στην Ελλάδα, στο χώρο της ενέργειας, ειδικά στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της χώρας θα έχει τα επόμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης με τον πρόεδρο της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ενδεικτικά ότι στα προγράμματα που μπορεί να εμπλακεί η Τράπεζα περιλαμβάνονται η αξιοποίηση της παλιάς έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, το Πρόγραμμα «Ήλιος», οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ενεργειακά δίκτυα της χώρας και στο Κτηματολόγιο και οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός, «συνεργαζόμαστε στενά. Χρηματοδοτεί πολύ σημαντικά προγράμματα στην Ελλάδα, στο χώρο της ενέργειας, ειδικά στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

«Το ΥΠΕΚΑ έχει μία σειρά από πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες, σε πολλές από τις οποίες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα παίξει κρίσιμο ρόλο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα