Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 07:02

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ασιατικές μετοχές με τις υψηλότερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της Samsung Electronics Co. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών μετά την πτώση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή στης ΗΠΑ, που αύξησε την ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της οικονομίας του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου των χωρών της Ασίας. Στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,1% φθάνοντας στις 860,39 μονάδες, ενώ οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ να εμφάνιζαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση.

Απώλειες σε ποσοστό 0,76% σημείωνε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ, φθάνοντας στις 11.298,89 μονάδες, μετά από κέρδη 1,18% που εμφάνισε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκυο λόγω της εθνικής εορτής Greenery Day. Την Παρασκευή, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σε ποσοστό 0,92%, κλείνοντας στις 11.541,39 μονάδες, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα