Συστάσεις Μέρκελ-Γιούνκερ προς την Αθήνα

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 20:49
UPD:21:42

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Στράλζουντ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (αριστερά), η κ. Μέρκελ (δεξιά) τόνισε ότι οι δόσεις της βοήθειας θα εκταμιευθούν εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις.

Την εκπλήρωση αυστηρών όρων έθεσε για μία ακόμη φορά η γερμανίδα καγκελάριος ως προϋπόθεση προκειμένου να λάβει η χώρα μας τη βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Στράλζουντ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι δόσεις της βοήθειας θα εκταμιευθούν εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις και ανέφερε ότι αναμένει την θετική έκβαση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση της Ελλάδας παίρνει πολύ σοβαρά τα καθήκοντά της, αλλά διευκρίνισε ότι το Eurogroup θα πρέπει και πάλι να επιβεβαιώσει ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Οπως σημείωσε συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συναντηθούν την προσεχή εβδομάδα, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να εξετάσουν τα μέτρα που προβλέπονται για την Ελλάδα, έτσι ώστε το δεύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ να μπορέσει να ενεργοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του σχεδίου διάσωσης και υποσχέθηκε ευρωπαϊκά μέτρα για την επίσπευση της ανάπτυξης.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω την αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παίρνει πολύ στα σοβαρά τις ευθύνες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα ανορθωθεί γρήγορα, αλλά ούτε κανείς πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς την αλληλεγγύη μας και χωρίς οργανωμένη πολιτική ανάπτυξης», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα