Alpha Leasing : Αύξηση συμβάσεων κατά 163% και διανομή δωρεάν μετοχών

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 11:28

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και τη διανομή δωρεάν μετοχών, αποφάσισε να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαϊου, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing, που συνεδρίασε σήμερα.

Επίσης, ενέκρινε τη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2002, κατά την οποία τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,6% φθάνοντας τα 4,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πραγματοποίησε νέες συμβάσεις ύψους 76,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξησης της τάξης του 163% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ, μια αύξηση σε ποσοστό 56,9%. Μείωση κατά 7,1% εμφάνισαν τα λεριτουργικά έξοδα, φθάνοντας στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Οι νέες συμβάσεις κατά το πρώτο τρίμηνο κατανεμήθηκαν σχεδόν ισομερώς μεταξύ κινητών και ακινήτων. Στο σύνολο του παγίου ενεργητικού σε αξίες κτήσης τα ακίνητα καταλαμβάνουν ποσοστό 29,1% και ο κινητός εξοπλισμός 70,9% αντιστοίχως. Η αξία κτήσης των εκμισθωμένων παγίων την 31η Μαρτίου τρέχοντος έτους, ανήρχετο σε 685,5 εκατ. ευρώ και η αναπόσβεστη αξία σε 413 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Ιονικής Leasing αλλά και της συγκέντρωσης που παρατηρείται στον κλάδο μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Alpa Leasing, παραμένει η μεγαλύτερη του κλάδου εταιρεία σε ενεργητικό, κύκλο εργασιών και ίδια κεφάλαια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα