Αύξηση κερδών της Deutsche Bank από πώληση μεριδίων

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 15:39

Στα κέρδη 1,1 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίων που έλεγχε στις Allianz και Munich Re οφείλεται η κατά 56% αύξηση των καθαρών κερδών της Deutsche Bank στο στο πρώτο τρίμηνο φέτος.

Το κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 ανήλθαν σε 567 εκατ. ευρώ ή κέρδη 94 σεντς ανά μετοχή, από 382 εκατ. ευρώ ή 86 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Οι λειτουργικές δαπάνες της τράπεζας σημείωσαν στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου μείωση 13,5% (μείωση κατά ένα δισ. ευρώ σε έξι δισ. ευρώ). Μειώθηκαν, όμως, και οι πωλήσεις κατά 7% σε 7,28 δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα - η οποία έχει ήδη ανακοινώσει μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 9.000 εργαζομένους από 94.800, συνολικά- δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους μετόχους της να εντατικοποιήσει τα μέτρα μείωσης κόστους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιόζεφ Ακερμαν ενδέχεται να μειώσει τα δάνεια που χορηγεί η τράπεζα σε μεσαίου μεγέθους γερμανικές επιχειρήσεις και να συμπιέσει το κόστος κατά δύο δισ. ευρώ ετησίως.

Το ποσό που προέβλεψε η τράπεζα για κάλυψη ζημιών από επισφαλή δάνεια -συμπεριλαμβανομένων αυτών στην κατασκευαστική Philipp Holzmann- ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο σε 270 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για ποσό ύψους 317 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα