Γερμανία: Εκκληση προς Ελλάδα για ισότιμη μεταχείριση των μικροεπενδυτών

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 12:42

Ισότιμη μεταχείριση όλων των μικροεπενδυτών στην ΕΕ που κατέχουν ελληνικά ομόλογα ζητεί από την Ελλάδα η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών, DSW (Deutscher Schutzvereinigung fuer Wertpapierbesitz).

Σε ανακοίνωσή της, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η DSW αναφέρει ότι έως τώρα είναι ενήμερη μόνο για τα σχέδια της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους Έλληνες μικροεπενδυτές για τις ζημιές από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Αν και πολλοί από τους θιγόμενους μικρούς επενδυτές (σ.σ.: στη Γερμανία) έχουν λάβει ήδη επιστολή από τις τράπεζές τους για την ανταλλαγή των ομολόγων, η νομική κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της DSW, Μαρκ Τίνγκλερ.

«Μία δυνατότητα θα ήταν να αποδοθεί στους μικρούς επενδυτές το αντίτιμο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους», προσθέτει.

Ο κ. Τίνγκλερ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η ίδια μεταχείριση, οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε αγωγές που μπορεί να οδηγήσουν σε χρεοκοπία. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές από τους επενδυτές που δεν θα αποδεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων τους, εάν δεν εξυπηρετηθούν τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία επίσημη χρεοκοπία», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα