Εξετάζονται εξαιρέσεις από τη μείωση του επιδόματος ανεργίας

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 15:26
UPD:15:42

Την εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, καθώς όπως ανέφερε ο Γ. Κουτρουμάνης, το επίδομα συμπαρασύρεται από τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%.

Την εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε πως το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ωστόσο το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες να εξαιρέσει συγκεκριμένες ομάδες ανέργων. Πάντως, δεν ήταν σε θέση να πει ποιους θα αφορά και πώς ακριβώς θα γίνει, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορεί να κάνει ανακοινώσεις.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Β΄ Παρέμβαση Γ. Κουτρουμάνη στη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου για την Υγεία

Β΄ Παρέμβαση Γ. Κουτρουμάνη στη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου για την Υγεία

Την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία η οποία προέβλεπε την αποσύνδεση σειράς παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%. Στην τροπολογία δεν περιλαμβάνονταν ορισμένα επιδόματα, όπως τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142252 .

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα