Γ. Γραμματίδης: Σταθερά εχθρικό στην επιχειρηματικότητα το κράτος

Δήλωση του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για CC3E
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 16:42
UPD:16:51

Το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της CοcaCola3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επιβαρύνει τα ποσοστά ανεργίας και αποθαρρύνει κάθε νέα επένδυση, σχολίασε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης και τόνισε πως πρόκειται για μία ακόμη εξέλιξη που αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος παραμένει σταθερά εχθρικό στην επιχειρηματικότητα.

Αυτήν την ύστατη ώρα, τόνισε, προτείνουμε βασικό συντελεστή ΦΠΑ 19% (αντί του 23% που ισχύει σήμερα), εξαιρουμένων των συντελεστών του ΦΠΑ για τουρισμό και τρόφιμα που θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Παράλληλα, πρόσθεσε, προτείνουμε φορολογικό συντελεστή 15% για κάθε μορφή επιχείρησης στη Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσουμε τον φορολογικό ανταγωνισμό άλλων χωρών στη ΝΑ Ευρώπη και στην ΝΑ Μεσόγειο. Σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και με νομοθεσία που θα προστατεύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Αν βεβαίως θέλουμε ανάπτυξη, θέλουμε επιτέλους έμπρακτα ένα κράτος φιλικό προς την επιχειρηματικότητα ώστε να μπορέσουμε να τη συγκρατήσουμε μέσα στην Ελλάδα, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Γραμματίδης.

«Κάθε παραγωγική μονάδα που κλείνει στη χώρα είναι ένας ακόμη σταυρός στο "νεκροταφείο" της ελληνικής οικονομίας», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστή Αϊβαλιώτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα