«Αντίθετος» ο Βάιντμαν στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 14:43

Αντίθετος στην πολιτική της ΕΚΤ για την παροχή δανείων στις τράπεζες χωρίς ισχυρά ενέχυρα φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αντίθετος στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή δανείων στις τράπεζες χωρίς ισχυρά ενέχυρα φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλείται σε δημοσίευμά της επιστολή -που αποκάλυψε η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung- του Βάιντμαν προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με την οποία του ζητά την ταχεία επιστροφή της ΕΚΤ σε αυστηρότερους κανόνες όσον αφορά τα ενέχυρα που θα δέχεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες έναντι των κεφαλαίων που τους δίνει.

Όπως παρατηρούν οι FT, η προειδοποίηση του Βάιντμαν φέρνει στο προσκήνιο τους κινδύνους του δυνητικού κόστους για τη Γερμανία από τον ρόλο της ως της κύριας πιστώτριας χώρας της ευρωζώνης και προκαλεί νέες αμφιβολίες για τη δυνατότητα της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τη μακροχρόνια τραπεζική κρίση καθώς και εκείνη που αφορά στο κρατικό χρέος.

Τα σχόλια του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη κατά της ΕΚΤ έγιναν χθες, ημέρα κατά την οποία η ΕΚΤ διοχέτευσε νέα κεφάλαια ύψους 529,5 δισ. ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα