Πανευρωπαϊκές προσπάθειες για πάταξη της φοροδιαφυγής ζητεί ο Μόντι

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 17:12
UPD:18:20
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνέντευξη Τύπου Μ. Μόντι

Μεγαλύτερες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πάταξη της φοροδιαφυγής ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής και τα θέματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Είναι σίγουρα αιτία ικανοποίησης το ότι για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αφιερώθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά, επιτέλους, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση», είπε ο κ. Μόντι μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Μιλάμε για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Όχι με αισιοδοξία, αλλά κάνουμε, επιτέλους, τη συγκεκριμένη συζήτηση... χωρίς να μιλάμε μόνο για σπρεντ και PSI», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε επίσης πως «πολλοί συνδέουν τις απαιτούμενες πράξεις στις οποίες πρέπει να προβούν κάποιες χώρες -όπως για παράδειγμα η Ελλάδα- με την αναγκαία, αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». «Για να είναι όμως αποτελεσματικό κάτι τέτοιο», πρόσθεσε, χρειάζεται μεγαλύτερες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά τρίτες χώρες, όπως, κατ' αρχάς, η Ελβετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα