Εβροφάρμα ΑΒΕΕ : Μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 14:14

Μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μττοχή για τη χρήση του 2001 θα προτείνει η διοίκηση της Εβροφάρμα ΑΒΕΕ να διανείμει στους μετόχους στην τακτική γενική της συνέλευση.

Οπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του 2002 πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,48 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 70%. Αύξηση παρουσιάζουν και τα κέρδη σε ποσοστό 10% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2001.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι ο ετήσιος τζίρος της θα υπερβεί τα 20 εκατ. ερυώ μετά την ικανοποιητική αποδοχή των προϊόντων της από τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων. Ικανοποιητικά αναπτύσσονται και οι εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων και αναμένεται να προσεγγίσουν το 5% των συνολικών πωλήσεων.

Κατά το 2001 οι επενδύσεις της Εβροφάρμα ΑΒΕΕ ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ και αφορούσαν :

* Κτιριακές εγκαταστάσεις για το νέο διοικητικό και εμπορικό κέντρο στην Αλεξανδρούπολη, που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί και τις νέες εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται το νέο κέντρο πωλήσεων της εταιρείας.

* Νέα φορτηγά ψυγεία για την ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων.

* Μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό.

Οι νέες επενδύσεις, ύψους 8,8 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, έχουν στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη της υπάρχουσας δομής της εταιρείας. Ηδη υποβλήθηκε ο σχετικός φάκελλος και αναμένεται έγκριση από το υπουργείο Γεωργίας.

Σημειώνεται, ότι, η διοίκηση της Εβροφάρμα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος της ΑΓΝΟ και συμμετέχει ενεργά, δεδομένου ότι έχει κληθεί από την Αγροτική Τράπεζα μέσω του αποκλειστικού της συμβούλου Deloitte & Touche, να συμμετάσχει στη δεύτερη φάση διαδικασίας πώλησης, η οποία περιλαμβάνει και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ελέγχου.

Το θέμα αυτό, αντιμετωπίζεται από την πλευρά της Εβροφάρμα ως μια θετική εξέλιξη για την ουσιαστική και επιτυχή λειτουργία και ανάπτυξη της ΑΓΝΟ με άμεσες επιδράσεις στην αξιοποίηση του προσωπικού της και της ζώνης γάλακτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΒΡΟΦ



Σχολιασμένα