«Κενά» στη διάταξη για τον Οίκο Ναύτου διαπιστώνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 16:20
UPD:16:28

«Κενά» και «ασάφειες» στη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία που εντάσσει από την 1η Απριλίου τον Οίκο Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαπιστώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης και Ιωάννης Διαμαντίδης.

Σε κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Ανάπτυξης, οι τέσσερις βουλευτές τονίζουν ότι παρά τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού για διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, στην τελική διάταξη που διατυπώνεται στο νόμο (άρθρο 13 παρ. 17), υπάρχουν ασάφειες τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιουσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από τον Οίκο Ναύτου προς τους ναυτικούς, όπως τα επιδόματα ανεργίας, τα προνοιακά επιδόματα και οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν η συγκεκριμένη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου να συμπληρωθεί από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης, Υγείας και Εργασίας, στην οποία να αναφέρεται με σαφήνεια ότι «από 01-04-2012 μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ ο Οίκος Ναύτου ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και προσωπικού».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου πραγματοποιούν επ' αόριστον κατάληψη του κτηρίου του ιατροφαρμαρκευτικού φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα