Οι αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 15:26
UPD:15:57

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ενέκρινε:

-Την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρίας ΦΑΡΑΙ ΑΕΕΧ με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Παράλληλη Αγoρά τoυ Χ.Α.Α.

-Την άδεια λειτουργίας στην εταιρία ΩΜΕΓΑ ΑΕΔΑΚ.

-Την τροποποίηση της 1/216/17.5.01 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΦΕΚ Β 667/31.5.01) σχετικά με τον Ειδικό Διαπραγματευτή στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. Με την απόφαση αυτή παρέχεται γενική πιστοποίηση του Ειδικού Διαπραγματευτή στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά όπως ισχύει στη ΝΕ.Χ.Α. Μεταξύ άλλων ορίζεται ως ελάχιστη ημερήσια ποσότητα μετοχών που πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διακινεί ο Ειδικός διαπραγματευτής το 1/5 της μέσης εμπορευσιμότητας του συνόλου των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. μετοχών επί του συνολικού αριθμού εισηγμένων μετοχών της εταιρίας υπό ειδική διαπραγμάτευση. Ορίζεται επιπλέον ως ελάχιστη αξία ειδικής διαπραγμάτευσης το ποσό των 50.000 ευρώ ανά μετοχή ανά συνεδρίαση του Χ.Α.Α.

-Την εκτός κύκλου κατάρτιση Χρηματιστηριακών Συμβάσεων Επαναγοράς στο Χ.Π.Α. Πρόκειται για νέο προϊόν που παρέχει τη δυνατότητα στο Ειδικό Διαπραγματευτή του Χ.Α.Α. να προβαίνει σε απόκτηση μετοχών για ίδιο λογαριασμό μέσω της εκτός κύκλου κατάρτισης συμβάσεων επαναγοράς στο Χ.Π.Α. Η απόκτηση αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων παράδοσης μετοχών σε εκτέλεση εντολών ειδικής διαπραγμάτευσης. Μέσω αυτής της ρύθμισης ο Ειδικός Διαπραγματευτής θα μπορεί να δανείζεται τίτλους από βασικούς μετόχους ή και θεσμικούς επενδυτές για τις μετοχές στις οποίες εκτελεί χρέη ειδικού διαπραγματευτή.

-Την αναστολή εξαγοράς των κάθε κατηγορίας αμοιβαίων κεφαλαίων την 1η Μαΐου λόγω της αναστολής της λειτουργίας του Χ.Α.Α., του Κεντρικού Αποθετηρίου και του Ευρωπαϊκού Διατραπεζικού Συστήματος Εκκαθάρισης Συναλλαγών κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

-Το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρία Μέγατραστ ΑΧΕΠΕΥ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα