Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 09:57

* ΕΞΠΡΕΣ: Ενταξη στο PSI 6 τραπεζών και διαρροές από 5 ταμεία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πυρετώδεις διαπραγματεύσεις εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στο PSI, ήταν χθες σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και σήμερα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταρχήν «ναι» στο PSI

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία έχει μπει το PSI, με τις τελευταίες ενδείξεις να διαμορφώνουν τη συμμετοχή στα επίπεδα του 80%, ποσοστό που υπολείπεται ωστόσο του στόχου (90%) που έχουν θέσει η Ελλάδα και οι πιστωτές της".

* ΚΕΡΔΟΣ: Με την πρώτη δόση θα αρχίσει η εξόφληση των προμηθευτών

Η εφημερίδα γράφει ότι "δόση - μποναμά προς την κυβέρνηση για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους, ύψους 6 δισ. ευρώ, ετοιμάζει η τρόικα με βασικό στόχο μία ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς αλλά και μία χειροπιαστή απόδειξη ότι η ανάπτυξη αντιμετωπίζεται με το ίδιο ειδικό βάρος που αντιμετωπίζεται και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με επενδύσεις «fast track» 5,5 δισ. πράσινης ενέργειας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων με τη διαδικασία του fast track προϋπολογισμού 5,6 δισ. ευρώ αποφάσισε στην πρώτη μετά από μήνες συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Από τις συνολικά έξι επενδυτικές προτάσεις οι πέντε αφορούν την «πράσινη» οικονομία και ειδικότερα την παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5,48 δισ. ευρώ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα