ΤΕΑΔΥ: Κατά του «κουρέματος» η πλειοψηφία των μελών του δ.σ.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 14:11
UPD:15:17

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν και σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Σταδίου, ζητώντας την εξαίρεσή του από το «κούρεμα».

Κατά της συμμετοχής του ΤΕΑΔΥ στο PSI τάσσεται η πλειοψηφία των μελών του δ.σ. του Ταμείου. Συγκεκριμένα, επτά εκ των εννέα παρόντων μελών του δ.σ. είπαν «όχι» στο «κούρεμα» των ομολόγων και πλέον η σχετική απόφαση της διοίκησης του Ταμείου αναμένεται να είναι αρνητική.

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν και σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Σταδίου, ζητώντας την εξαίρεσή του από το «κούρεμα».

Εξάλλου, μέλη του ΠΑΜΕ διέκοψαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΝΕΤ, τελικά η διοίκηση του ταμείου αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία τη συμμετοχή στο PSI. Ωστόσο, τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τη ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλουν ότι η απόφαση ελήφθη εν αγνοία τους, καθώς δεν ενημερώθηκαν ότι η συνεδρίαση αργότερα συνεχίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της συμμετοχής τάχθηκαν οι διοικήσεις των ΙΚΑ (με ομόλογα 1,4 δισ. ευρώ), ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΕΑΜ και Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Συνολικά, η αξία των ομολόγων στα Ταμεία που τοποθετούνται θετικά στο «κούρεμα» υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Αντίθετα «όχι» στο κούρεμα λένε το Ενιαίο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ,) το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Tη στάση των «ανυπάκουων» Ταμείων στηλίτευσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος προειδοποίησε πως αν αποτύχει το PSI θα καταρρεύσουν και τα Ταμεία.

Οι διοικήσεις αυτές παίρνουν στο λαιμό τους τους ασφαλισμένους τους και τους συνταξιούχους, τόνισε και έκανε λόγο για υπονόμευση της διαδικασίας για συνδικαλιστικούς και κομματικούς λόγους. «Δεν είναι συμπεριφορές εθνικά υπεύθυνες αυτές», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2147037 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα