Ντράγκι: Σταδιακή η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Καθοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 16:44
UPD:17:34

Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα είναι σταδιακή, εκτίμησε σήμερα ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα είναι σταδιακή, εκτίμησε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Όπως σημείωσε, «υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη, όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας».

Η κεντρική τράπεζα, η οποία διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1%, αναθεώρησε ελαφρώς προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος. Όπως ανέφερε ο κ. Ντράγκι, εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2012 θα διαμορφωθεί μεταξύ -0,5% και 0,3%, ενώ για τον πληθωρισμό η πρόβλεψη είναι ότι θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% το 2012.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πράξεις αναχρηματοδότησης (LTRO), ο Μάριο Ντράγκι είπε πως σχετική έρευνα της ΕΚΤ έδειξε μικρή ανάκαμψη της χορήγησης δανείων από τις τράπεζες μετά την πρώτη «ένεση» ρευστότητας του Δεκεμβρίου.

Οι δύο πρώτες πράξεις αναχρηματοδότησης είχαν έναν «ισχυρό» αλλά περίπλοκο αντίκτυπο, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλά περίπλοκα θέματα που χρειάζεται να αναλυθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα