Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 09:42

* ΕΞΠΡΕΣ: Πρόσβαση των τραπεζών στην ΕΚΤ για ρευστότητα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως εξασφάλιση για την παροχή ρευστότητας προς το εγχώριο πιστωτικό σύστημα αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκαθιστώντας την πιο «αξιόπιστη» πηγή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε νέα αφετηρία η χώρα. Εθνική επιτυχία η υψηλή αποδοχή του PSI

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοντά στην ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους στη διεθνή ιστορία βρίσκεται η Ελλάδα: Οι τελευταίες πληροφορίες αργά χθες το βράδυ, και αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδήλωσης συμμετοχής «ανέβαζαν» κοντά στα 200 δισ. ευρώ τα ομόλογα που επιβεβαιωμένα υφίστανται «κούρεμα»".

* ΚΕΡΔΟΣ: Πέτυχε το «κούρεμα»!

Η εφημερίδα γράφει ότι "με απόλυτη επιτυχία έκλεισε αργά χθες το βράδυ το PSI, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν ομολογιούχοι που διακατέχουν χρέος της τάξης του 81,3%, ήτοι 167,4 δισ. ευρώ από τα 206 δισ. ευρώ του συνολικού χρέους που διακρατείται από ιδιώτες".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με επιτυχία η εθελοντική συμμετοχή στο «κούρεμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εθελοντική συμμετοχή στο PSI, που αγγίζει το ανέλπιστο ποσοστό 95% καταγράφηκε στη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, αφήνοντας ελπίδες ολοκλήρωσης του PSI χωρίς την ενεργοποίηση των CACs".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα