Oριακή πτώση στο Τόκιο

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2002 10:08

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ήταν σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο εν όψει της αυριανής αργίας.

Ο Nikkei σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,02% και διαμορφώθηκε στις 11.551,01 μονάδες. Οριακές απώλειες κατέγραψε και ο δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 1.086,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,04%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης του δολαρίου έναντι του γιεν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/02/214048.htm .

«Η ενίσχυση του γιεν έναντι του δολαρίου περιορίζει τις πιθανότητες ανάκαμψης των εταιρικών αποτελεσμάτων (των αυτοκινητοβιομηχανιών) στην τρέχουσα χρήση», δήλωσε Ιάπωνας αναλυτής σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι μετοχές των εταιρειών Nissan και Honda υποχώρησαν κατά 4,12% και 1,85% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές εταιρειών από το χώρο της λεγόμενης «παλαιάς οικονομίας». Η μετοχή της πετρελαϊκής εταιρείας Τeikoku Oil σημείωσε άνοδο κατά 3,12%.

Σημαντικά κέρδη (6,84%) αποκόμισε και η μετοχή της βιομηχανίας καλλυντικών Shiseido μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Nihon Keizai", σύμφωνα με το οποίο η παραπάνω εταιρεία αναμένεται να διπλασιάσει τα ενοποιημένα λειτουργικά της κέρδη στην τρέχουσα οικονομική χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα