Σαρκοζί: Σήμερα λύθηκε το ελληνικό πρόβλημα

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 16:01
UPD:17:44

«Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες», δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια.

Με τη φράση «σήμερα λύθηκε το πρόβλημα» της ελληνικής κρίσης ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, χαιρέτισε τη μεγάλη αποδοχή από τους ιδιώτες πιστωτές της συμφωνίας για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

«Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες», δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι με την εξέλιξη αυτή «γυρνάμε σελίδα στην χρηματοοικονομική κρίση».

Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει όλοι «πόσο αναγκαία» είναι η ευρωπαϊκή συνθήκη που ενισχύει την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πειθαρχία και υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και «πόσο ανεύθυνη είναι η στάση που συνίσταται στη μη επικύρωση μιας τόσο σημαντικής συνθήκης για τη λύση των προβλημάτων που ανήκουν σε όλη την Ευρώπη».

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του, στην περίπτωση που κερδίσει αυτός στις 6 Μαΐου, μετά τον δεύτερο γύρο, να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο, για να προστεθούν σε αυτό μέτρα που θα ευνοούν την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα