Καταγγέλλουν τον φόρο άνθρακα η Airbus και έξι ευρωπαϊκές εταιρείες

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 22:41

Η Airbus και έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται για να καταγγείλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές, όπως αποκάλυψε σήμερα πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την πηγή, η Airbus και οι British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin και Iberia θέλουν να «κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν» τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας για «τις οικονομικές επιπτώσεις» του φόρου.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της Κίνας στις αεροπορικές της εταιρείες να αγοράζουν αεροσκάφη της Airbus.

O Λουί Γκαλουά, επικεφαλής του ομίλου EADS, στον οποίο ανήκει η Airbus, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο αρνήθηκε να εγκρίνει την παραγγελία 45 αεροσκαφών εξαιτίας του ευρωπαϊκού φόρου άνθρακα.

Ο φόρος αυτός, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την ΕΕ να εξαγοράζουν το αντίστοιχο του 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα