Ν. Καραμούζης: Απαραίτητο ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 17:43

Στο πλαίσιο συναντήσεων με πελάτες της τράπεζας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Καραμούζης, υπογράμμισε ότι «η επιστροφή της Ελλάδας σε έναν ενάρετο κύκλο σταθερής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση».

Την ανάγκη ενθάρρυνσης ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου ως αφετηρίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Καραμούζης, από το Λονδίνο, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου υποκαταστήματος της τράπεζας στο Mayfair.

Στο πλαίσιο συναντήσεων με πελάτες της τράπεζας, ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι «η επιστροφή της Ελλάδας σε έναν ενάρετο κύκλο σταθερής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση». Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, απαιτείται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, «μακριά από τον κρατισμό και την εσωστρέφεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικές προϋποθέσεις του μοντέλου αυτού θα είναι, όπως είπε, «η απελευθέρωση των αγορών και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και η ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της χώρας, με βασικούς οικονομικούς άξονες τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, την άνθιση της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων και της οικονομικής εξωστρέφειας».

Παράλληλα, ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, υπάρχουν σοβαρές προοπτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με εφαλτήριο την ισχυροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα