Προσφυγή εφοριακών κατά Δ. Σπινέλλη

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 20:54

Ο πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλης (Φωτογραφία αρχείου, 18/12/2009)

Στη δικαιοσύνη κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη προσέφυγε η ΠΟΕ ΔΟΥ, σχετικά με τις καταγγελίες του για την ύπαρξη διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟΥ αναφέρει ότι προσέφυγε στην πράξη αυτή προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σπινέλη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον της δικαιοσύνης και «να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που τον εμπόδισαν να ασκήσει τα θεσμικά του καθήκοντα όταν είχε την ανάλογη θέση».

Σε ειρωνικό τόνο, η ΠΟΕ ΔΟΥ σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Δυστυχώς ο εν ενεργεία καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (με πρόσφατες και μετά την ένδικη προσφυγή της ΠΟΕ ΔΟΥ ενέργειές του) επιβεβαιώνει ότι: Ουδέποτε είχε ούτε και σήμερα διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που να επαληθεύουν το περιεχόμενο των δηλώσεών του. Επίσης, ο βασικός λόγος (εκτός ίσως και άλλων) που τον οδήγησε και τον οδηγεί από την παραίτησή του έως και σήμερα σε αυτές τις ενέργειες ήταν και είναι η διαρκής ανάγκη να αιτιολογήσει την αποτυχημένη θητεία του στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων (περαίωση 2012, συνένωση ΔΟΥ, ΕΤΑΚ 2009 κ.λπ.), η οποία στέρηση πολύτιμα έσοδα, ταλαιπώρησε φορολογούμενους και άφησε περιθώρια για υποκειμενικές κρίσεις εκεί όπου έπρεπε να υπάρχουν άλλες μηχανογραφικές λύσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα