Βιέννη: Δύο μέτρα και σταθμά από Ε.Ε. για τους δημοσιονομικά απείθαρχους

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 11:40

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις χώρες κατά τον ίδιο τρόπο», υποστήριξε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Με την Ισπανία δεν εφαρμόσαμε αμέσως μέτρα. Με δεδομένη την πίεση στην Ουγγαρία έχω την αίσθηση ότι εφαρμόζουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι εφαρμόζει «δυο μέτρα και δυο σταθμά» έναντι των χωρών που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες και στο πλαίσιο αυτό συνέκρινε την επιείκεια απέναντι στην Ισπανία με τα απειλητικά για την Ουγγαρία μέτρα.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις χώρες κατά τον ίδιο τρόπο», υποστήριξε η κ. Φέκτερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Με την Ισπανία δεν εφαρμόσαμε αμέσως μέτρα. Με δεδομένη την πίεση στην Ουγγαρία έχω την αίσθηση ότι εφαρμόζουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά», εκτίμησε και τόνισε πως η Ε.Ε. πρέπει «να αγωνιστεί για τους κανόνες για τους οποίους δώσαμε τους εαυτούς μας για να εφαρμοστούν».

Όπως είπε, θα ήταν υπέρ μίας καθυστέρησης στην απόφαση για πάγωμα εκατομμυρίων ευρώ του ευρωπαϊκού ταμείου συνοχής προς την Ουγγαρία, όπως ζήτησε η Βουδαπέστη, την ώρα που διπλωμάτες ανέφεραν πως η πρόταση αυτή έχει βρει μικρή υποστήριξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα