Πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος ΤΠΕ το δ' τρίμηνο 2011

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 12:41
UPD:13:29

Στις 65,3 μονάδες διαμορφώθηκε το δ' τρίμηνο του 2011 ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα Τηλεπικοινωνικών και Πληροφορικής (ΤΠΕ), υποχωρώντας ελαφρά σε σχέση με την επίδοση του γ' τριμήνου του έτους (67,8 μονάδες) και έναντι της αντίστοιχης περσινής μέσης τιμής του (73,1 μονάδες).

Ο συνολικός δείκτης βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από το μακροχρόνιο μέσο όρο της περιόδου 2000-2011, ο οποίος διαμορφώνεται στις 113,6 μονάδες. Σύμφωνα με το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η οικονομική ύφεση και η κρίση στους περισσότερους κλάδους της εγχώριας οικονομίας έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τομέα.

Συγκεκριμένα, από τους επιμέρους δείκτες των κλάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία εξαγωγής του συνολικού δείκτη, εκείνοι των Υπηρεσιών ΤΠΕ και της Βιομηχανίας ΤΠΕ κινούνται καθοδικά, εξέλιξη η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από την άνοδο του δείκτη του Λιανικού Εμπορίου ΤΠΕ.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, επηρεάζοντας και αυτή αρνητικά το οικονομικό κλίμα στον τομέα ΤΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα