«Από το «εγώ» της ευμάρειας στο «εμείς» της κρίσης»

Εκδήλωση από τον Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 11:44

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Από τις Αντιλήψεις στη Συναντίληψη» του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (Corporate Affairs) της ΕΕΔΕ, με θέμα «Από το ΕΓΩ της Ευμάρειας στο ΕΜΕΙΣ της κρίσης», εστιάζεται στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την τρέχουσα συγκυρία και στοχεύει στην παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών (case studies) αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και στη συζήτηση μεθόδων για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεών της, που επηρεάζουν τόσο τους ανθρώπους του συγκεκριμένου τομέα όσο και τις επιχειρήσεις γενικότερα, τους εργαζόμενους σε αυτές και το περιβάλλον τους.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν αφορούν σε πρακτικές για περισσότερους από 10 επιχειρηματικούς κλάδους και διαφορετικές περιοχές δράσης και θα αναφέρονται στα εξής:

- Συμπράξεις. Ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται από εταιρείες, ιδρύματα και φορείς διαφορετικού προσανατολισμού για κοινό σκοπό, κοινωνικού, συνήθως, χαρακτήρα.

- Συνέργειες. Κοινές δράσεις ανταγωνιστών για την ανάπτυξη του κλάδου τους και προς όφελος των πελατών τους σε εταιρικό και προϊοντικό επίπεδο.

- Συμπόρευση. Κοινός σκοπός – στόχος εργαζομένων και επιχειρήσεων για ενδυνάμωση και ανάπτυξη.

- Συνεκτίμηση. Μέτρηση της αποτελεσματικότητας (αντικειμενική απόδειξη της απόδοσης της δαπάνης) που εξασφαλίζει τη διαφάνεια, στην εποχή της κρίσης, δηλαδή την πλέον κατάλληλη για την εισαγωγή και εφαρμογή μετρήσεως αποτελεσμάτων.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων με εξειδικευμένο επαγγελματικό ενδιαφέρον για το θέμα, σε αρμόδια στελέχη των Εταιρικών Υποθέσεων (Εταιρική Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Πολιτική Διαμεσολάβηση, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Σχέσεις με την Κοινότητα, Εσωτερική Επικοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση), σε εκπρόσωπους φορέων και οργανισμών, ακαδημαϊκούς του χώρου και εκπρόσωπους των ΜΜΕ.

Η εκδήλωση, με υποστηρικτή τη Unilever, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, ώρα 17.30 στο Συνεδριακό κέντρο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα