Νοβότνι: Kαιρός να αναλάβουν δράση οι εθνικές κυβερνήσεις

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 12:03

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε πώς επηρεάζουν τα διάφορα μέτρα την οικονομία», ανέφερε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της πληγείσας οικονομίας, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημειώνοντας πως είναι καιρός να αναλάβουν δράσεις οι εθνικές κυβερνήσεις.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε πώς επηρεάζουν τα διάφορα μέτρα την οικονομία», ανέφερε ο Νοβότνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

«Αυτό θα πάρει καιρό», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω δράση.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων, διευκρίνισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για πληθωριστικούς κινδύνους στην τρέχουσα συγκυρία, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης στις χρηματαγορές.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα