Με θετικό πρόσημο Dow και Nasdaq

Τρίτη, 07 Μαΐου 2002 16:40
UPD:16:58

Mετά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκαν χθες, οι αγορές στη Wall Street άνοιξαν σήμερα σε θετικό έδαφος.

Γκρίζα Δευτέρα, χαρακτηρίζουν οι περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall, καθώς η αρχική νευρικότητα μετατράπηκε σε μαζικές ρευστοποιήσεις στέλνοντας τον Dow Jones διακόσιες μονάδες χαμηλότερα και τον Nasdaq κάτω από τις 1.600 μονάδες.

Οπως επισήμαναν αναλυτές, τα στοιχεία για την ανεργία η οποία έφθασε το 6% επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για αργή ανάκαμψη τόσο της οικονομίας όσο και των εταιρικών κερδών, και οδήγησαν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις.

Σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Cisco Systems -ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της Wall- και η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτών Αγορών (FOMC).

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να μεταβάλλει τα επιτόκια τα οποία σημειωτέον, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Οι αγορές θα εστιάσουν στα όσα θα πει ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν σχετικά με το ρυθμό και την ένταση της οικονομικής ανάκαμψης.

Στις 16:31 ώρα Ελλάδος ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,42% στις 9.849,62, ενώ ο δείκτης της Νέας Οικονομίας Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,80% στις 1.591,11 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα