Σταθερό θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Αθ. Πάλλη, στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, όπου συμμετείχε και η χώρα μας, πολλές εταιρείες επέδειξαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λειτουργία των τερματικών σταθμών κρουαζιέρας μέσω παραχωρήσεων.
Στην ειδική εκδήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ.Πάλλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών ότι η εξαγγελθείσα απελευθέρωση του καμποτάζ θα είναι γεγονός τις προσεχείς ημέρες με την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής διάταξης.
Όπως εξάλλου μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε επίσης αποδέκτης σχολίων για την κατάργηση διατάξεων που αφορούν τον ελάχιστο χρόνο παραμονής κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια, αλλά και για την απελευθέρωση μικρής κλίμακας έργων από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε ακόμη για την πορεία εφαρμογής του συστήματος κράτησης, με έμφαση στην υιοθέτηση των διεθνών πρακτικών και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη οριστικοποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των ελληνικών λιμένων κρουαζιέρας.
Στο πλαίσιο της φετινής παρουσίας στο εθνικό περίπτερο των κύριων φορέων της κρουαζιέρας στην Ελλάδα (ΕΟΤ, Ένωση Λιμανιών Ελλάδας) το παρών έδωσαν τα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας, των Χανίων και της Κεφαλονιάς.