Apple: Διανομή μερίσματος και επαναγορά μετοχών

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 15:45

Τη διανομή τακτικού μερίσματος ύψους 2,65 δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της εξήγγειλε η Apple, η οποία ανακοίνωσε επίσης ένα γιγάντιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων, το οποίο θα ξεκινήσει τη χρήση του 2013.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών και βασικός στόχος του είναι να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την παροχή δικαιωμάτων προαίρεσης και μπόνους σε μορφή μετοχών στους εργαζομένους.

«Δαπανήσαμε κάποια χρήματα για να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην επιχείρησή μας, προχωρώντας σε αύξηση των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη, εξαγορές, επέκταση του δικτύου καταστημάτων, στρατηγικές προπληρωμές και αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών στην αλυσίδα προμηθειών, καθώς και στην επέκταση των υποδομών μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον», αναφέρει στη δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, τα πρώτα τρία χρόνια των προγραμμάτων που θα εκπονήσει αναμένεται να δαπανηθούν 45 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα