Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 09:53

* ΕΞΠΡΕΣ: Διόρθωση του μίγματος πολιτικής για ανάπτυξη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο την ταχεία επάνοδο σε ανάπτυξη και την εμπέδωση των συνθηκών δημοσιονομικής προσαρμογής η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί διόρθωση στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής με προσήλωση σε μέτρα που ενισχύουν τη ζήτηση και την οικονομική δραστηριότητα έναντι των λύσεων εισπρακτικού χαρακτήρα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μπορούμε να πετύχουμε. Αισιοδοξία Γ. Προβόπουλου για την οικονομία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει εμφανίζεται ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ωστόσο, θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη συνιστά ο κεντρικός τραπεζίτης

Η εφημερίδα γράφει ότι "μία νέα στρατηγική που θα πείθει ότι η οικονομία μπορεί να ανασυγκροτηθεί με τρόπο που θα την επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά θεωρεί αναγκαίο ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος. Μέσω της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική ζητεί απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και μετά το 2015 και επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας και έμπρακτης βούλησης".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανταγωνιστικό έλλειμμα ανακτά η οικονομία το 2013

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάκτηση, εντός του 2013, της χαμένης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, κατά τη δεκαετία του ευρώ, με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και οι μειώσεις των αποδοχών που περιέχει η νέα δανειακή σύμβαση, προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα