Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 09:36

* ΕΞΠΡΕΣ: Δυσκολία για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων αποτελεί "τροχοπέδη" για την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ με χαμηλό ρυθμό κινούνται και οι εισπράξεις ΦΠΑ λόγω του περιορισμού της ζήτησης και του διαθέσιμου εισοδήματος".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μέσω τραπεζών μισθοί-εισφορές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζει ο τρόπος καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Απριλίου. Οι εργοδότες ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τους μισθούς και ταυτόχρονα να πληρώνουν τις εισφορές μέσω τραπεζών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Νέο Ταμείο Εγγυήσεων με προίκα 500 εκατ.για δάνεια 1 δισ.ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να δίνονται εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 1 δισ.ευρώ μετά τη χθεσινή υπογραφή για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Εγγυήσεων".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με εγγυημένα δάνεια 1,4 δισ. η στήριξη των μικρομεσαίων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση ανταπόκριση των εμπορικών τραπεζών στα δάνεια ύψους 1 δισ.ευρώ που θα απελευθερώσει η ΕΤΕπ έως το 2013, μέσω του νέου Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζήτησε χθες η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα