Νέο κύκλο ύφεσης στην ευρωζώνη «δείχνει» ο δείκτης PMI

Ταχύτερη η συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Μάρτιο
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 13:23

Με μεγαλύτερο ρυθμό συρρικνώθηκε τον Μάρτιο η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία της Markit για τον δείκτη των Υπεύθυνων Παραγωγής (PMI) που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στα χαμηλά τριών μηνών τον Μάρτιο, στις 48,7 μονάδες από 49,3 μονάδες τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης που αφορά στον τομέα των υπηρεσιών, διαμρφώθηκε στις 48,7 μονάδες από 48,78 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Στον τομέα της μεταποίησης, σημειώθηκε πτώση από 49 μονάδες στις 47,7 μονάδες.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones Newswires εκτιμούσαν ότι ο σύνθετος δείκτης PMI θα διαμορφωθεί στις 49,6 μονάδες τον μήνα που διανύουμε.

«Η οικονομία της ευρωζώνης παρουσίασε μεγαλύτερο ρυθμό συρρίκνωσης τον Μάρτιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η περιοχή βυθίστηκε ξανά σε ύφεση. Η παραγωγή έχει σημειώσει πτώση τόσο το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2012», υπογραμμίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Ουίλιαμσον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα