Κατάργηση «λευκών βυτιοφόρων» και αυστηρότερες ποινές για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 17:04
UPD:17:18

Την κατάργηση των «λευκών βυτιοφόρων» και την αυστηροποίηση των ποινών με την κατάσχεση των μέσων διακίνησης και την αφαίρεση της άδειας μεταφοράς, προβλέπουν σχετικές διατάξεις για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων που ενσωματώθηκαν στο ν/σχ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα παραπάνω αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πιέσεις» υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να «ανοίξει παράθυρο» που θα διευκολύνει τη λαθρεμπορία καυσίμων.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, στις διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπεται ακόμη η υποχρέωση χρήσης GPS από, πλωτά και μη, μεταφορικά μέσα, αλλά και η χρήση συστημάτων προηγμένης ιχνηθέτησης πριν τον εκτελωνισμό των καυσίμων.

«Η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, και στον τομέα των καυσίμων, αποτελεί καθήκον και βασικό και αδιαπραγμάτευτο σκοπό τόσο για την πολιτική ηγεσία όσο και για τις υπηρεσίες του υπουργείου», ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει μάλιστα ότι το υπό ψήφιση θεσμικό πλαίσιο ενδέχεται να βελτιωθεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, «μόνο προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των πληροφοριών και συστημάτων που θεσμοθετούνται με τις διατάξεις αυτές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται πληρέστερα το δημόσιο συμφέρον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα