«H Fed δεν πρέπει να συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική»

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 15:05
UPD:15:29

Την ανησυχία του για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την «προσκόλληση» της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στη χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία έχει αναμφίβολα ωφελέσει την οικονομία, εξέφρασε ο διοικητής της Fed στο Σεν Λούις, Τζέιμς Μπάλαρντ.

Την ανησυχία του για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την «προσκόλληση» της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στη χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία έχει αναμφίβολα ωφελήσει την οικονομία, εξέφρασε ο διοικητής της Fed στο Σεν Λούις, Τζέιμς Μπάλαρντ.

«Τυχόν πρόσθετες ενέργειες που θα ληφθούν την καθοριστική αυτή στιγμή ενδέχεται να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, καθώς αυτή βελτιώνεται συνεχώς και ανακάμπτει», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος από το Χονγκ Κονγκ.

«Η προσήλωση σε μια υπερβολικά χαλαρή πολιτική μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και, κατ’ επέκταση, για την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα επιτόκια, ο κ. Μπαλάρντ υποστήριξε ότι ίσως θα χρειαστεί να αυξηθούν στα τέλη του 2013, και όχι τον επόμενο χρόνο, όπως έχει δηλώσει η αρμόδια επιτροπή της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της ομοσπονδιακής τράπεζας επισήμανε, επίσης, τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πληθωρισμού, τον οποίο αντιμετωπίζουν τόσο η αμερικανική όσο και άλλες οικονομίες παγκοσμίως.

«Αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου, χρειάζεται πάρα πολύς καιρός για να επανέλθει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πηγή: Reuters, Blomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα