LogicDIS: Eκτιμήσεις για αύξηση 70% των κερδών στη χρήση 2002

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2002 17:54

Αύξηση κύκλου εργασιών έως 4% αναμένεται να παρουσιάσει η μητρική LogicDIS στο πρώτο τρίμηνο του 2002, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2001. Οι λειτουργικές δαπάνες θα είναι μειωμένες κατά περίπου 10%, με αποτέλεσμα η αύξηση κερδών προ φόρων να κυμανθεί μεταξύ 12-14%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως επισημάνθηκε σήμερα σε ειδική παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η ουσιαστική ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών, ιδιαίτερα σε επίπεδο ομίλου, θα έρθει στο δεύτερο εξάμηνο του 2002. Για την εταιρική χρήση 2002 η εταιρεία αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου κατά 25% (55% οργανική ανάπτυξη και 45% από εξαγορές), ενώ τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της LogicDIS θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση την διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 2.125.698 ευρώ (0,03 ευρώ ανά μετοχή) που αντιστοιχεί σε αύξηση 75% συγκριτικά με πέρυσι.

Ιδιαίτερη μνεία, κατά την παρουσίαση, έγινε στις προοπτικές που διανοίγονται για την LogicDIS, μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση για την συγχώνευση με την θυγατρική της εταιρεία Knowledge και την εταιρεία Information Dynamics, ιδιαίτερα στην διεκδίκηση κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ και τον δημόσιο τομέα γενικότερα. Η νέα LogicDIS που θα προκύψει από την συγχώνευση θα έχει αυξημένο, σε σχέση με την παλαιά, κύκλο εργασιών κατά 60% και ενισχυμένα κέρδη προ φόρων κατά 66%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα