Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 09:57

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ρήγμα» στη συναίνεση για φορολογικές αλλαγές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον τομέα της φορολογίας θα επικεντρωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων. Χθες διεκόπη οριστικά ο πολιτικός διάλογος για την κατάρτιση των βασικών αξόνων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σύγχυση με τα ακίνητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύγχυση σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που «τακτοποίησαν» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους είτε έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των αυθαιρέτων προκαλούν οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τη φορολογική μεταχείριση των συγκεκριμένων χώρων".

* ΚΕΡΔΟΣ: Πρόγραμμα «30 ημερών»

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να παραμένει ανοικτή, πλην όμως οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης - ουσιαστικά το πρόγραμμα των «30 ημερών» - παίρνουν αυτήν την εβδομάδα την οριστική τους μορφή σε ό,τι αφορά τις γενικές αρχές του εθνικού φορολογικού συστήματος".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ετοιμη να σκάσει τον Ιούνιο η βόμβα του ασφαλιστικού

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Ωρολογιακή βόμβα» για την κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, θα αποτελέσει η ανάγκη νέου ασφαλιστικού, το οποίο θα πρέπει να περιληφθεί στα μέτρα της διετίας 2013 - 2014, που θα πάρουν την τελική μορφή τον Ιούνιο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα