Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 09:31

* ΕΞΠΡΕΣ: Φορολογικό βάρος 11,6 δισ. στα ακίνητα μέχρι το 2014

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«πακέτο» μέτρων για τη διάσωση της αγοράς ακινήτων ζήτησαν χθες ιδιοκτήτες, μεσίτες, κατασκευαστές, συμβολαιογράφοι και έμποροι. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι φορείς της αγοράς χαρακτήρισαν δυσβάστακτο το φορολογικό βάρος των 3,2 δισ. ευρώ στα ακίνητα το 2012".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη στις τράπεζες για τα νέα κεφάλαια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εγκλωβισμένες στη δίνη της ανακεφαλαιοποίησης δείχνουν να βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών και να υποχωρούν οι τιμές των μετοχών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Τα ακίνητα στην... πρέσα

Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι φορείς της εγχώριας αγοράς ακινήτων, θεωρώντας ανέφικτο τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα για την είσπραξη τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων σε ετήσια βάση. Οπως τονίζουν, ο Ελληνας ιδιοκτήτες δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα, ενώ λόγω της πτώσης της αγοράς οι αντικειμενικές αξίες ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τις εμπορικές".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τρόικα πιστή στη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα απαιτητικοί από την Ελλάδα ως προς την πιστή εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εμφανίστηκαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας, ενώπιον της Ευρωβουλής".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα