Alsinco: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 11:14
UPD:11:20

Υπεβλήθη και συζητείται σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση της Alsinco για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης κατ' άρθρο 99 Ν. 3588/2007.

Παράλληλα η εταιρεία έλαβε κατ' άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 Ν. 3588/2007, προσωρινή προστασία για τη μη λήψη εις βάρος της μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και την εις βάρος της λήψη ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης.

«Η Διοίκηση της εταιρείας φρονεί ότι, με την επίτευξη της προστασίας της εταιρείας, έναντι των δανειστών της, θα πετύχει την αναδιάρθρωση της εταιρείας, και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Μετά την ανακοίνωση της Alsinco, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας για σήμερα 28 Μαρτίου 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας.

Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα