Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2001 12:28
UPD:20:05

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εν μέσω έντονων προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί αύριο σε μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να «τονώσει» την οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/24/172123.htm .

Αυτή την ώρα (12:25') στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,94% και βρίσκεται στις 5.242,3 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.511,77 μονάδες με κέρδη 1,26%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.811,92 μονάδες αυξημένος κατά 2,29% και ο SMI στη Ζυρίχη στις 6.339,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1%.

Εντονο είναι και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Οι μετοχές των εταιρειών France Telecom και Deutsche Telekom ενισχύονται κατά 6% και 4,5% αντιστοίχως.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Sanofi Synthelabo. Τα έσοδα της γαλλικής εταιρείας το τρίτο τρίμηνο της του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 12,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό φθάνοντας τα 1,65 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η διοίκηση της Sanofi Synthelabo διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της εταιρείας για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Κέρδη (4,8%) καταγράφει και η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Sainsbury μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν. Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι οικονομικοί στόχοι που έχει θέσει για το σύνολο του 2001 θα επιτευχθούν.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται οι κλάδοι ΜΜΕ και πετρελαιοειδών με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις μετοχές των γαλλικών εταιρειών Vivendi Universal και TotalFinaElf.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν σήμερα οι επενδυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της AstraZeneca, ενώ αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Autonomy, France Telecom, Orange και Renault.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα