Κ. Μίχαλος: Όσο καθυστερούν οι παρεμβάσεις, τα λουκέτα θα πληθαίνουν

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 20:35

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος.

Έκκληση για το συντονισμό δράσεων σχετικά με την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης στην Αθήνα αλλά και τις άλλες πόλεις της χώρας απηύθυναν οι ομιλητές εκδήλωσης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Όσο καθυστερούν οι παρεμβάσεις, τα λουκέτα θα πληθαίνουν, άνθρωποι θα μένουν χωρίς δουλειά, το κράτος θα χάνει έσοδα και θα δημιουργούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος. Ζήτησε επίσης για μια φορά ακόμη να τεθούν κανόνες στη διεξαγωγή διαδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία δεν απειλείται από την ύπαρξη κανόνων, αλλά από την ανυπαρξία ή τη διαρκή παραβίασή τους».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν μια σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια, που θα αλλάξουν τη μορφή του λεκανοπεδίου, με παρεμβάσεις όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η αξιοποίηση της έκτασης στο Δέλτα Φαλήρου, ως σημαντική στην προσπάθεια αναζωογόνησης ολόκληρων περιοχών.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόταση νόμου που παρουσίασε για τις διαδηλώσεις, στην οποία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πως σε περίπτωση επεισοδίων οι διοργανωτές θα αποζημιώνουν όσους πλήττονται ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διαδηλώσεις ενδέχεται και να απαγορεύονται.

Στόχος, όπως είπε, είναι να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος αλλά και να λειτουργήσει ως νομοπαρασκευαστικό εργαλείο η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, που έχει ήδη σταλεί στα κόμματα, θα αποσταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα