Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 09:53

* ΕΞΠΡΕΣ: Ζημίες 7,4 δισ. ευρώ το 2011 από 241 εισηγμένες εταιρίες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρεκόρ ζημιών, που διαμορφώθηκαν σε 7,4 δισ. ευρώ, χωρίς την καταγραφή των αποτελεσμάτων των κυριότερων τραπεζών, σημείωσαν αθροιστικά 241 εισηγμένες επιχειρήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Εξαέρωση» μετοχών. «Βουτιά» στους τίτλους τραπεζών - Εκτός ταμπλό 16 εισηγμένες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλος αριθμός εισηγμένων επιχειρήσεων βρέθηκε εκτός ταμπλό του Χ.Α. λόγω της αδυναμίας τους να συντάξουν ισολογισμούς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, που βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος για δέκατη συνεδρίαση εν αναμονή των όρων ανακεφαλαιοποίησης".

* ΚΕΡΔΟΣ: Πρόωρη Εβδομάδα Παθών στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε... πρόωρο Γολγοθά έχει μετατραπεί η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΧΑ σε ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας. Με το ΧΑ να στηρίζεται στην κυριολεξία στις δυνάμεις των Ελλήνων επενδυτών, τα γεγονότα φαίνεται ότι ξεπερνούν και τους πιο αισιόδοξους".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στα 14,5 δισ. ευρώ φθάνει ο λογαριασμός των μέτρων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 1,5% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ υποκρύπτει η δανειακή σύμβαση για τη διετία 2013-1014, ανεβάζοντας στα 14,5 δισ.ευρώ το συνολικό ποσό των μέτρων που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα