Σε τροχιά συνεργασίας ΕΑΒ - ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 12:47

Τη θέλησή τους για αναζήτηση και αξιοποίηση πεδίων συνεργασίας επιβεβαίωσαν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) Δημόκριτος, στο πλαίσιο επίσκεψης εκπροσώπων του κέντρου στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Τα μέλη του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας - κυρίως στις περιοχές Μελετών Έρευνας, Σχεδίασης & Ανάπτυξης Αεροναυπηγικών Συστημάτων και Συστημάτων Ηλεκτρονικών & Λογισμικού, η δραστηριότητα των οποίων παρουσιάστηκε αναλυτικά.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΑΒ σημειώνει πως προσδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη και την καινοτόμο σχεδίαση καθώς και τη συνεργασία της με τους ερευνητικούς φορείς της χώρας.

«Με δεδομένη την εκπεφρασμένη στρατηγική του ΕΚΕΦΕ για δυναμική προσέγγιση των παραγωγικών φορέων και αναζήτηση συνεργασιών με αυτούς, η ΕΑΒ χαιρετίζει τη συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που, εκ της αποστολής του, διεξάγει υψηλού επιπέδου έρευνα για την παραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας και προσβλέπει σε κάθε νέα προοπτική ενδυνάμωσης της τεχνολογικής της βάσης», αναφέρει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα