Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 10:04

* ΕΞΠΡΕΣ: Γερμανικές... επιφυλάξεις για το πρόγραμμα «Ηλιος»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολυ ακριβή -και ως εκ τούτου ασύμφορη- για τους Γερμανούς φορολογούμενους χαρακτήρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέρκερ, την ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα, απορρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την προοπτική ελληνικών εξαγωγών ηλεκτρισμού στη χώρα του στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλιος» με τις υφιστάμενες τιμές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανάσα» στην αγορά με επιστροφή ΦΠΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία στις επιστροφές ΦΠΑ για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας το δρόμο για ρευστότητα στην αγορά. Οι φορολογούμενοι με λευκό μητρώο στην εφορία εντός 60 ημερών θα λαμβάνουν ποσά που δεν θα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Με ταχείς ρυθμούς η επιστροφή του ΦΠΑ μέχρι τα 100.000 ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξπρές διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ για δικαιούχους με ποσά έως 100.000 ευρώ καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας ωστόσο σε αναμονή έως και πέντε μήνες δικαιούχους με υψηλότερα ποσά και υποθέσεις που χρήζουν ελέγχους".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Παγωμένες θα παραμείνουν επιστροφές ΦΠΑ 3 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξίσωση για δυνατούς λύτες παραμένει ο χρόνος επιστροφής των περίπου 3 δισ. ευρώ του ΦΠΑ που οφείλει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς και με τη νέα διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, που καθορίστηκε χθες, όλα εξαρτώνται από την πορεία των εσόδων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα