Επικεφαλής του ινστιτούτου Bruegel ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 12:29

Στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού ινστιτούτου μελετών Bruegel, το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες, τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού ινστιτούτου μελετών Bruegel, το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες, τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Τρισέ αντικαθιστά τον Λέσεκ Μπαλτσέροβιτς, πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας, ο οποίος με τη σειρά του είχε διαδεχθεί, το 2008, τον Μάριο Μόντι, σημερινό πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τη θέση αυτή ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ «θα προεδρεύει του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου», το οποίο λαμβάνει αποφάσεις για τη στρατηγική του κέντρου μελετών, αποφασίζει για τα προγράμματα έρευνας και τον προϋπολογισμό αυτής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης, διορίζει τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή.

«Την τρέχουσα περίοδο, καθώς η οικονομική πολιτική καλείται να αντιμετωπίσει εξαιρετικές προκλήσεις, η εργασία και οι δραστηριότητες του Bruegel, διαμέσου της ανάλυσης των γεγονότων και του διαλόγου, είναι ακόμα πιο κρίσιμη για να συμβάλλει στην ποιότητα της διαδικασίας διαμόρφωσης πολιτικής της Ευρώπης», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τρισέ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα