Διαβεβαιώσεις Αλμούνια για τον υγιή ανταγωνισμό στις αερομεταφορές

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 10:56
UPD:10:58

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στις αερομεταφορές έδωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη.

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στις αερομεταφορές έδωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη.

«Στις 27 Ιανουαρίου 2012, η Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών έρευνας για την κοινή επιχείρηση SkyTeam. Αυτή η πράξη έπεται της απόφασης που εκδόθηκε για την υπόθεση της κοινής επιχείρησης oneworld τον Ιούλιο 2010 και της διεξαγόμενης έρευνας για την κοινή επιχείρηση Star alliance» δήλωσε ο Ισπανός Επίτροπος, προσθέτοντας πως «κατά τον έλεγχο των συγκεντρώσεων, η Επιτροπή αξιολογεί τις αναμενόμενες επιπτώσεις της συναλλαγής στους καταναλωτές, ιδίως σε σχέση με τη τιμή και τη ποιότητα των υπηρεσιών».

Ο κ. Αλμούνια έκανε επίσης αναφορά στη συγχώνευση που επιχειρήθηκε μεταξύ της Οlympic Air και της Aegean Airlines, λέγοντας συγκεκριμένα πως «σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η Επιτροπή έκρινε ότι η σχεδιαζόμενη συγκέντρωση πιθανόν να επηρέαζε αρνητικά τους καταναλωτές, οι συγχωνευόμενες εταιρείες έπρεπε να προτείνουν την ανάληψη δεσμεύσεων Στις συγχωνευόμενες εταιρείες που δεν παρείχαν επαρκείς δεσμεύσεις, οι συναλλαγές απαγορεύτηκαν, όπως στην περίπτωση των εταιρειών Olympic Air/Aegean Airlines».

Τέλος, ο επίτροπος υπεραμύνθηκε της απελευθέρωσης της πολιτικής αεροπορίας στην Ευρώπη, λέγοντας πως «έχει αλλάξει το ανταγωνιστικό τοπίο. Ο αριθμός δρομολογίων εντός της ΕΕ, την εκμετάλλευση των οποίων έχουν περισσότεροι από δύο αερομεταφορείς, καθώς και ο αριθμός των διασυνοριακών δρομολογίων εντός της ΕΕ, έχει υπερδιπλασιαστεί. Η εμφάνιση αερομεταφορέων χαμηλού κόστους είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μέσων ναύλων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα