Jumbo: Αύξηση πωλήσεων στο 9μηνο

Νέα ανώτατη διάκριση για την εταιρεία
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 11:11

Πάνω από 380,31 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Jumbo κατά τους πρώτους 9 μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης 2011/2012, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Μάρτιο 2012, από 372,71 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση του κύκλου εργασιών διαμορφώθηκε στο 2,04%.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα ακολουθήσει διόρθωση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο, καθώς πέρυσι περιλάμβανε το μέγιστο μέρος από τις πωλήσεις της Πασχαλινής περιόδου. Αντιθέτως, οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου για τη φετινή χρήση αναμένεται να μοιραστούν μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου καθώς το Πάσχα εορτάζεται μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η διοίκηση του Ομίλου αναθεωρεί τους αρχικούς της στόχους για τις πωλήσεις και την κερδοφορία. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 0% έως 1% ενώ αναμένεται ότι τα μετά φόρων κέρδη θα διαμορφωθούν στα 95 εκατ. ευρώ δηλαδή εκτιμάται ότι θα υπάρξει ισόποση αύξηση μεταξύ 0% και 1%. Η εκτίμηση αυτή είναι σημαντικά βελτιωμένη έναντι της αρχικής που αντιστοιχούσε σε μείωση 12 εκατ. ευρώ περίπου από τα περσινά επίπεδα κερδοφορίας.

Νέα ανώτατη διάκριση

Εν τω μεταξύ, η Jumbo ανακηρύχθηκε Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία στην Ελλάδα από το θεσμό Corporate Superbrands Greece 2011-2012 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Απριλίου. Η τιμητική διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση περίπου 2.000 εταιρικών επωνυμιών από κριτική επιτροπή.

Το 25% αυτών των επωνυμιών προκρίθηκε και αξιολογήθηκε στην τελική φάση τόσο από την επιτροπή όσο και μέσω δημοσκοπήσεων, από ευρύ κοινό και εκπροσώπους επιχειρήσεων, με βάση τα εξής κριτήρια: α) αναγνωσιμότητα επωνυμίας & δύναμη φήμης, β) αξιοπιστία και μακροχρόνια συνέπεια και γ) εταιρική υπευθυνότητα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα