Εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και παροχή ρευστότητας ζητεί ο ΣΕΤΕ

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 17:30
UPD:17:35

«Ο τουρισμός είναι σε θέση να συμβάλλει άμεσα στην πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, απαραίτητη προϋπόθεση οι ελληνικές τράπεζες με τη σειρά τους να στηρίξουν με την παροχή ρευστότητας σε λογικό κόστος τις τουριστικές επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Την ανάγκη εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος το ταχύτερο, με διατήρηση του ιδιωτικού του χαρακτήρα, και τη δραστηριοποίησή του για την ανάκαμψη της οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Τόνισε πως «ο τουρισμός είναι σε θέση να συμβάλλει άμεσα στην πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, απαραίτητη προϋπόθεση οι ελληνικές τράπεζες με τη σειρά τους να στηρίξουν με την παροχή ρευστότητας σε λογικό κόστος τις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες στην δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο παραμένουν στη μεγάλη πλειοψηφία τους με θετικές προοπτικές».

Ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε πάντως πως «η ανάγκη της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν οφείλεται σε δικά τους λάθη, αλλά στη χρεοκοπία του υπερμεγέθους και αντιπαραγωγικού κράτους της μεταπολίτευσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα