Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 21:20
UPD:08/04/2012 23:42

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, δημιούργησαν η ΑΧΑ Ασφαλιστική και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση - συζήτηση για τα βασικά αίτια και αποτελέσματα των τροχαίων, καθώς και για την πρόληψη αυτών. Επιπρόσθετα, γίνεται προβολή video για θέματα όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, απόσπασης προσοχής, ευγένειας στο δρόμο και τις επώδυνες συνέπειες των τροχαίων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα με ένα διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης με θέμα «Κάντο σωστά… γιατί σ' αρέσει. Εάν σου κάνει κλικ, παίξε για την ασφάλειά σου στο www.kantososta.gr ». Οι μαθητές καλούνται να τη χρησιμοποιήσουν μετά την εκπαίδευση για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους. Ο επισκέπτης πρέπει στην αρχή να συμπληρώσει το σχολείο, την περιοχή, την ηλικία και το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιεί. Οι σωστές απαντήσεις, προσφέρουν πόντους σε κάθε χρήστη και στο τέλος γίνεται αξιολόγηση βάσει αποτελεσμάτων. Οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και σε κάθε ερώτηση υπάρχει μία απάντηση και με αρνητική βαθμολογία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα