Ολι Ρεν: Ισως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

«Προσοχή στην επέκταση της Ευρωζώνης»
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 23:10
UPD:07/04/2012 00:09

Η Ευρωζώνη πρέπει να ενισχυθεί προτού μπορέσει να επεκταθεί, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξή του σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η ικανότητα της ευρωζώνης να δρα πρέπει να βελτιωθεί πολύ προτού μπορέσει να επεκταθεί σημαντικά» ανέφερε, σημειώνοντας μάλιστα πως ίσως ήταν «μεγάλο λάθος» η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ το 2001: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα ή να επικρίνω κανέναν, όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2001 είναι, κρίνοντας εκ των υστέρων -και ίσως και από τότε-, μεγάλο λάθος».

«Αστοχη η σύγκριση της Ισπανίας με την Ελλάδα»

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι ο παραλληλισμός που έκανε την Πέμπτη ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μεταξύ των οικονομικών πολιτικών της Ισπανίας και της Ελλάδας «δεν έχει κανένα νόημα», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για δηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε την Ισπανία με την Ελλάδα, ακόμη και αν μετά μπορούμε να επικρίνουμε τις πολιτικές που άσκησαν οι αντίστοιχες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις τους» δήλωσε ο υπουργός της νέας κυβέρνησης της δεξιάς στο Radio Nacional.

Ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον εμπιστευθούν και πάλι για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν θέλουν να αποφύγουν τις φοβερές κρίσεις χρέους που αντιμετωπίζουν η Ισπανία και η Ελλάδα- που τις κυβερνούσαν μέχρι πρόσφατα σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα